Indlæg

Tag ét skridt ad gangen mod dit rygestop

april 26, 2021

Dét, at nedbryde en vane, kan vise sig at være en større opgave, end hvad du havde regnet med til en start. I de fleste tilfælde ender du med at kaste håndklædet i ringen, fordi du har taget munden for fuld. Når det sker, så begynder det hele at se fuldstændig uoverskueligt ud.

Derfor er det essentielt, at du hele tiden kan følge dig selv i processen. Du skal være i stand til at forstå de dele af processen, som du gennemgår både i form af indre og ydre ændringer.

Find balancen

Svarene kommer helt af sig selv. Du skal ikke søge vitterligt dybt, før du kender til dine egne begrænsninger og kunnen. Du har sikkert fået fortalt, at når det gælder svære valg, så skal du lytte til din mavefornemmelse. Din krop er eminent til at signalere og fortælle dig, hvad du er i stand til.

I dit rygestop kan dit indre signalere en masse behov, som du reelt ikke har. I dette tilfælde må du søge endnu dybere og overveje, om det er en god idé, at du tilbringer din frokostpause med kollegaen i rygeskuret.

Du kan også begrænse dit forbrug til fester ved kun at medbringe et bestemt antal cigaretter.

På den måde sætter du grænser for dig selv, uden at du begrænser dig selv. Uanset hvilken anledning du har til at tænde en cigaret, så må du, før du tager afsted, bestemme dig for, hvad du må og ikke må.

Hvordan erstatter du smøgerne?

Når abstinenserne sparker ind, og du ikke har kontrol over dine tanker, så kan du med lethed snyde dig selv. For nogen handler det om en mulighed for en pause, hvor det for andre er følelsen af et fællesskab.

Uanset hvad det er, som du tror, at du mangler efter dit rygestop, så kan du finde et alternativ.

Med en gulerod kan du skabe en illusion om den fornemmelse, som du får ved at holde en cigaret imellem dine fingre.

Af andre alternativer kan der nævnes e-cigaretten, hvor du, i små etaper, kan trappe ned på mængden af nikotin.

Der er et stort udvalg af smagsvarianter, og beholderen fås i flere størrelser, så den er nem at have med på farten.

Derudover er dampen fra e-cigaretten 95% mindre skadelig en røgen fra en almindelig cigaret. Derfor er e-cigaretten muligvis dit første skridt imod friheden.