Indlæg

Fedtfrysning 10

april 28, 2022

Høj livskvalitet er noget, som fylder meget for mange mennesker. Hvordan man forholder sig til det, kan dog variere og mulighederne spænder bredt. For nogle opnås det ved bestemte fysiske aktiviteter i hverdagen, for andre er det nok med en god flaske vin eller god tid til sin morgenkaffe. Noget af det som ikke bliver diskuteret, er dog nogle af de grundfølelser i mennesker, som kan påvirke livskvaliteten. Et eksempel er, hvordan godt selvværd er afgørende for en høj livskvalitet. Grundlæggende at have en tro på, at man har værdi, som den man er, har en unægtelig indflydelse på, hvor godt vi som mennesker har det i vores hverdagsliv.

Stiller man konstant spørgsmålstegn ved sin værdi, er det vanskeligt at være til stede med andre mennesker uden at føle sig utilstrækkelig. Samtidig vil det at være alene minde en om, at man endnu en gang ikke var værd at være sammen med. Alt dette er misvisende for den egentlige realitet – nemlig at            det enkelte menneske har værdi.

Selvværd og selvtillid

Selvværd og selvtillid stilles ofte overfor hinanden. Selvværd som værende den grundlæggende følelse af at have værdi, og selvtillid som den tiltro man har til sig selv ud fra de evner og gaver, man har fået. Forsøger man at fikse sin selvtillid før sit selvværd, vil det formentlig ikke holde længere. Man kan altid finde nogle som er bedre eller kønnere end en selv og selvtilliden vil vakle.

Der er absolut intet galt i at opbygge selvtillid, så længe man har nogenlunde styr på sit selvværd. At få lavet sin næse eller komme i god form, bør ikke være et værktøj til at få større selvtillid. Har man en grundlæggende overbevisning om, at man har værdi, er modificering af kroppen intet problem.

Fedtfrysning er intet quickfix

Tag for eksempel en fedtfrysning. At ville tabe sig er ingen dødssynd. Det kan være sundt, både fysisk og mentalt, at have en vægt, der befinder sig nogenlunde indenfor normalområdet. Det handler ikke om en udskamning af over- eller undervægtige, men blot om faktuelle sundhedsbeviser. Har man ikke lyst til at træne, fordi det ikke er noget, man nyder, bør man ikke tvinge sig selv til det. Ville man i stedet have en fedtfrysning for at booste sin selvtillid, er dette ikke nødvendigvis skadeligt for den endelige livskvalitet. Værdien af at have det godt med sit spejlbillede er ikke noget, man bør tale ned om. Hvis en fedtfrysning kan øge selvtilliden, er det et tilbud, som man nemt kan benytte sig af. Modsat kan det være farligt at begynde på den slags kropsmodificering, hvis det grundlæggende er et dårligt selvværd, man prøver at fikse. En fedtfrysning er ikke en vej til godt selvværd, men kan i stedet starte en lavine af ændringer, man ønsker lavet i håbet om, at et godt selvværd vokser herudaf. Man bør derfor kraftigt overveje, hvad der ligger til grund for en indgreb på den måde, som en fedtfrysning er, inden man får den foretaget.